All Gone

All Forgotten, All Blurred, All… Present

  • Tweetin’ All Gone Away

Νο.11 Richard Hawley. Annie Lennox. Monocle

Posted by gone4sure στο 10 Δεκεμβρίου 2007

Νο.11 Best Album 2007
Richard Hawley
Lady’s Bridge
(Virgin)
no11best.jpgBridge him to the end of love
Με ένα μόνιμο μαχαίρι στην καρδιά, ο Hawley τραγουδάει ξέροντας ότι το μαχαίρι κουνιέται και σε κάθε (μπάσο, βαρύ, βαθύ) τόνο του κόβει και κάτι… από τα σπλάχνα. Ο κόσμος του Hawley είναι όμορφος και λυπημένος. Τιμάει τις παχυπαλμίες από τους έρωτές του, βουτάει με γενναιότητα σε μνήμες και σε λάθη και φέρεται τρυφερά στα κρίματα. Ο Hawley για μια ακόμα φορά, έβγαλε ένα δίσκο που τιμάει εκείνο τον συγκονιστικό τίτλο των Icicle Works «Αν θες να νικήσεις τον εχθρό σου, τραγούδα το τραγούδι του«… Όπως ακριβώς έκανε πριν από μερικά χρόνια και ο Neil Hannon των Divine Comedy στο «If…». Ο Neil και ο Richard φέρουν την ίδια κατάρα στους ώμους τους…

No.11 Worst Album 2007
Annie Lennox
Songs Of Mass Destruction
(Sony BMG)

no11worst.jpgMass Destruction. Full stop.
Εδώ δείτε κατάσταση… Η Annie από ριζοσπαστική περσόνα του καινούριου πριν από είκοσι χρόνια, καταλήγει σε μια ματαιόδοξη, φαντεζί μεγαλοαρλούμπα και οραματίζεται σαν τάχα μου «θετικός» Νέρωνας, «τραγούδια μαζικής καταστροφής» τα οποία, με τη «φωνάρα της» στο επίκεντρο (πώς αλλιώς…) θα κινητοποιήσουν το συναισθηματικό κόσμο των ακροατών οι οποίοι εν μέσω θαυμασμού για τις επιδόσεις της στο τραγούδι, θα ρίξουν κι ένα δάκρυ (ή μια χριστοπαναγία) για τα άδικα του πλανήτη. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο «μπλιαχ» από όλο αυτό το κακοφορμισμένο τσίρκο υποκρισίας και δεν μπορώ να ερμηνεύσω ακόμα το ότι από το 1990 και μετά η Annie δεν έχει καταφέρει να φτιάξει ούτε ένα πράγμα της προκοπής. Αϊντε κυρά μου…

No. 11 Snapshot 2007 Monocle
Ένα περιοδικό που αγαπάει τους αναγνώστες του: μετά από πολλά χρόνια επιτέλους «διαβάζω» ένα περιοδικό κανονικό, διεθνές, ακομπλεξάριστο που έχει πραγματική τρυφερότητα για τα βλέμματα (και πίσω από αυτά) που το μελετούν. Όμορφο, σύγχρονο, μορφωμένο, εκπαιδευμένο και κλασικομοντέρνο (!!!) κλείνει το μάτι σε όσους προτιμούν πριν μιλήσουν και πριν συμπεριφερθούν να έχουν ένα πλήρες νόημα να επικοινωνήσουν. Μην το διαδώσετε. Είναι το δραστικό αντίδοτο στο «ό,τι νάναι» της εποχής.
_______________________________________________________________

Σκέψεις και hints για το countdown στα μέσα της ψηφοφορίας – πριν το top10.

01. Το γουστάρω πολύ αυτό που γίνεται, guys. Μ’ αρέσει που ο καθένας εκθέτει ένα προς ένα αυτά που τον έκαναν να περάσει καλά το 2007 με αυξανόμενη ένταση από το Νο.20 προς το Νο.1. Ξέρω, είναι κουραστικό, αυτό το «κάθε μέρα και – ένα -τουλάχιστον- post (εμένα θα μου πείτε;) αλλά νομίζω είναι γαμάτο – αξίζει τον κόπο.

02. Ψηφίζουν κανονικά όλοι οι εκλέκτορες που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή. Κάποιοι μπήκαν στην πορεία (μετεωρίτης κ.λπ). Οι μόνοι που δεν ψηφίζουν -άγνωστο γιατί- από τους αρχικούς δηλωθέντες είναι ο robertolution και ο gizmo.

03. Η διαδικασία της συγκεντρωτικής άθροισης για την ανάδειξη του τελικού top 20 θα γίνει ως εξής: το Νο.20 παίρνει ένα πόντο. Το Νο.19, δύο πόντους κ.ο.κ. μέχρι το Νο.11 που παίρνει δέκα πόντους. Από κει και μετά, οι πόντοι για κάθε entry αυξάνονται γεωμετρκά έτσι ώστε η πρώτη δεκάδα μας (η συγκεντρωτική) να μην έχει πιθανότητες ισοψηφιών σε entries. Οπότε τα δέκα πρώτα μας βαθμολογούνται ως εξής:
Το Νο.10 παίρνει 12 πόντους
Το Νο.09 παίρνει 15 πόντους
Το Νο.08 παίρνει 19 πόντους
Το Νο.07 παίρνει 24 πόντους
Το Νο.06 παίρνει 30 πόντους
Το Νο.05 παίρνει 37 πόντους
Το Νο.04 παίρνει 45 πόντους
Το Νο.03 παίρνει 54 πόντους
Το Νο.02 παίρνει 64 πόντους
Το Νο.01 παίρνει 75 πόντους.

Καταλαβαίνουμε όλοι πώς βγαίνει η αριθμητική ακολουθία των πόντων, φαντάζομαι.

04. Όταν θα φτάσουμε στην μέρα του No.5, εγώ θα ανεβάσω σε μια λίστα και τα νούμερα στον προσωπικό κατάλογόμου, από το Νο.21 ως το Νο.30, έτσι τιμής ένεκεν για την τιμή των όπλων γιατί πραγματικά είναι πολύ καλά albums που τα ευχαρστήθηκα μέσα στο 2007.

Keep it up!

7 Σχόλια to “Νο.11 Richard Hawley. Annie Lennox. Monocle”

  1. noheathen said

    θα διαφωνήσω κάθετα (και οριζόντια και πλάγια και όπως) για το Monocle. Πρόκειται για ό,τι πιο pretentious κυκλοφορεί στον παγκόσμιο Τύπο. Βαρετά θέματα που δεν ΑΦΟΡΟΥΝ κανένα (υπάρχουν μόνο για την πόζα), αδιάφορα κείμενα κι ένας τόοοοσο «δήθεν» και ξεπερασμένος αέρας τύπου κοσμοπολιτισμού να το διατρέχει σε κάθε χιλιοστό του.
    Εντάξει, έχει ωραίες μόδες. Και;

  2. gone4sure said

    Δεν είναι λαϊκό σίγουρα το Monocle – έχει μια φιλοσοφία ανάγνωσης τύπου National Geographic. Το διαβάζει ο αναγνώστης, για θέματα πέραν της καθημερινότητάς του. Επειδή η «καθημερινότητα» έχει αναχθεί πλέον σε ύψιστης σημασίας πρωτεραιότητα για το 95% του παγκόσμιου Τύπου, πιστεύω ότι το Monocle είναι… escapist reading. Τα θέματά του (για την άμυνα και τη διπλωματία και την τεχνολογία και την τέχνη) δεν μου φάνηκαν καθόλου κοσμοπολίτικα. Ξέρω γω;… Εγώ πάλι τις ωραίες μόδες δεν τις μετράω καθόλου… Εϊναι το part του περιοδικού που προσπερνάω.
    Εχω φυσική αλλεργία στον πλουτοκρατικό εστετισμό και γω (I think we’re on the same side in this) και το συγκεκριμένο έντυπο, μου φάνηκε ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο αυτού που λες. Γι΄’ αυτό και ενθουσιάστηκα.
    Δεν ξέρω τώρα τι θα γίνει και πώς θα μεταλλαχθεί αν πέσουν πάνω του τα corporations τα βαριά…

  3. noheathen said

    μα αυτό ακριβώς σού λέω. Το Monocle καπηλεύεται τη φιλοσοφία «τύπου National Geographic» και το φαντεζί της υπόθεσης αλλά στην ουσία δεν κάθεται να ασχοληθεί με κανένα από τα θέματα που καταπιάνεται -όπως κάνει το NG, το GEO, με εκτενή αφιερώματα, αποστολές, επιστημονες συνεργάτες κλπ. Απλά τα εντάσσει σε ένα ελαφρύ επιφανειακό περίβλημα το οποίο εξαρτάται 100% από το τι θα μπορούσε να τού βγάλει καλή εικονογράφηση («top 10 trends in aviation»;!, «Way to Run a Country: Το Outsource or Not?»;!, όλα αυτά τα αφιερώματα σε τύπου σπάνια προϊόντα όπως Σουηδικά ουίσκι και ρώσικα τραπεζάκια κλπ). Είναι ακριβώς η μετεξέλιξη του «πλουτοκρατικού εστετισμού» που λες κι εσύ και νομίζω ότι όταν πάψει να είναι φρέσκο φρούτο, θα το καταλάβετε όλοι σας (μουα χα χα)

  4. t-drom said

    «monocle» den gnorizo… ego pados idi mnimonevo to «Tokion» pou me to neo tou re-design apla eftiakse ton tafo tou… to teleftaio megalo periodiko evale-ta-xerakia-tou-kai-evgale-ta-matakia-tou… etsi den simvainei pada??? skata!
    ps. simera tha kano catch-up se blog mou gia 3 teleftaies meres! gamo einai to olo dalaveri tou top#20… kai ego goustaro trela!
    t.

  5. ΝΚΦ said

    Για το Monocle:
    θα συμφωνήσω με τον Noheathen. Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι αρνητικά προκατειλημμένος με τον Tyler Brule, από την εποχή του Wallpaper* (που είναι μια απάνθρωπη βίβλος της διεθνούς δηθενιάς). Το monocle με μπέρδεψε. Κάτι μου άρεσε (ο κοσμοπολιτισμός, η έμφαση στα κείμενα, τα πολιτικά θέματα) και κάτι με ενοχλούσε (η πόζα), αλλά δεν ήμουν σίγουρος ακριβώς τι μου έφταιγε. Μετά κατάλαβα. Το Monocle είναι η εστέτ εκδοχή του Time – μόνο που το time είναι πιο νευρώδες, πιο καλογραμμένο, πιο μέσα στα πράγματα. Είναι απίστευτο πώς κάτι τόσο δεδομένο και κλασικό παραμένει το έντυπο με τα καλύτερα αντανακλαστικά στον κόσμο!

  6. Mad Hatter said

    Re seis kotzam Richard Hawley exoume edw (kai mia ksepesmeni diva)… ti sas epiase me to Monocle?

    Loipon, poly xairomai gia to 11ari tou Hawley! Aksios kai genaios pou epimenei na vgazei ‘paliomoditika’ albums se auto to nonsense. Kai malista toso wraia albums!

    Twra gia tin Annie, ti na pw? Protimw na akousw akoma mia fora to ‘Savage’ – to teleutaio album pou tin apolausa pragmatika.
    De variesai, life goes on…

  7. oksikemia said

    πηγα και εγω να αγορασω σημερα το monocle αλλα ρε παιδια 14 ευρα για ενα περιοδικο;;;
    πολλα ρε γμτ.
    δεν το πηρα τελικα (εννοειται!).

    mr gone ειμαι περιεργος τι θα εχεις μεσα στη δεκαδα, οταν στην εικοσαδα εχεις αυτες τις δισκαρες (richard, burial klp)!! 🙂

Σχολιάστε