All Gone

All Forgotten, All Blurred, All… Present

  • Tweetin’ All Gone Away

72 bloggers σε προβληματισμό: 2009 & 00’s Top 20 Albums

Posted by gone4sure στο 15 Νοεμβρίου 2009

VoteΚαι ενώ ο προβληματισμός είναι μεγάλος -για μένα, τουλάχιστον- όχι τόσο για το ποια albums θα βρουν τη θέση τους στα προσωπικά μου top 20 όσο για το ποια θα περισσέψουν, ανακύπτει μια σειρά θεμάτων. Όπως ας πούμε για το αν θα πρέπει να συμπεριληφθούν albums των Magnetic Fields, των Flaming Lips και των Sigur Ros στις λίστες. Πολλοί από μας θα θέλαμε να είναι στα 00’s οι παραπάνω δίσκοι (μεταξύ αυτών και εγώ) αλλά παραμένουν πεισματικά 90’s παρότι κάποιες επανακυκλοφορίες τους στα 00’s μας βάζουν σε πειρασμό.

Θεωρώ λοιπόν ότι και το «69 Songs» και το «Soft Bulletin» και δυστυχώς και το «Aegetis Byrjun» (παρότι αρχικά «ήθελα» και γω να το σπρώξουμε στα 00’s), ΔΕΝ είναι έγκυρα. Παραμένουμε πιστοί στις επίσημες πρώτες κυκλοφορίες τους, στις χώρες προέλευσής τους, για να διαπιστώνουμε τι είναι έγκυρο και τι όχι. Θυμίζω ότι και το wikipedia και το amazon γράφουν τις επίσημες ημερομηνίες κυκλοφοριών, οπότε συμβουλευτείτε αυτές (ή άλλες πηγές) πριν βάλετε ένα δίσκο στο top 20.

Ενώ συνεχίζετε να δηλώνετε συμμετοχή με ένα σχόλιο στο εκάστοτε τρέχον post, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου…

Η λίστα των συμμετεχόντων αυξάνεται:

72 ως τώρα οι συμμετέχοντες, με σειρά εμφάνισης:

dustroad, Dark Tyler, Stratos, lkrory21, Thod, A Pagan Place, Another Day Full Of Dread, mean mr mustards sister, kapetank, Depecher, Narita, Aggelos, oksikemia, inverted_a, laternative (Σταύρος), laternative (Παναγιώτης), No Heathen, Mixalis E, Greg, Schottkey, Gsus, pan pan (μόνο για τη δεκαετία), Chemical Robert, meteoritis, g – airborn toxic events, georgethebeast, blu velvet, Antiparos-blog, Silent Crossing, The Robot, twee, pav, Homo Ludens, Mr. Arkadin, Fotis Vallatos, ibis, Indictos, mimis, nek, thom, Michael Sc, enteka, serpentine pad, Dionisis, apotospitimou, lost.ghost, ody, onewillburnmusic, Πάνος, kool thinks, noizine, vkp, dumb-dog, tosio murphy, kleine meine, dumb dog, mezzanine, γκαβός και κοντός (μόνο για τη χρονιά), ZacGk, the girl from back then, b side, one man show, Roadrunner, mitrelino, kazama, Thanos, littlefluffuclouds, gogo, cortazar, komp, impressed guy, flp

Για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους στις κυκλοφορίες του 2009 εδώ μπορούν να δουν μια αρκετά καλή λίστα δίσκων ανά μήνα.

Για όσους θέλουν να βλέπουν συγκεντρωμένα τα ψηφιζόμενα κάθε μέρα albums, ο lkrory21 αναλαμβάνει να τα ρίχνει εδώ.

Για περισσότερες διευκρινίσεις, εδώ.

19 Σχόλια to “72 bloggers σε προβληματισμό: 2009 & 00’s Top 20 Albums”

  1. Άσκοποι προβληματισμοί-τυπικότητες…

    Τουλάχιστον όσο αφορά το Ágætis Byrjun (επίσημη εκτός Ισλανδίας κυκλοφορία 2000/Fatcat Records – αυτό διαβάζω τόσο στη βινυλιακή έκδοση που κρατάω στα χέρια μου όσο και στα credits απο το cd), συνεπώς ο δίσκος δε χωράει καμία αμφισβήτηση ότι ανήκει στα 00’s (sorry που δεν ζούσα το ’99 στην Ισλανδία για να πάρω στα χέρια μου μία απο τις 1500 κόπιες της πρώτης κυκλοφορίας)

    Επίσης ξεκάθαρο και το θέμα για το Soft Bulletin, επίσημος μήνας κυκλοφορίας (Αγγλία-Μαιος ’99 / Αμερική Ιούνιος ’99), που σημαίνει ότι είχε το χρόνο να «ρολάρει» τόσο στη καρδιά μας όσο και στα αυτιά μας μέσα στο 1999, άρα δυστυχώς Flaming Lips – The Soft Bulletinμάλλον άκυρο…

    Για τους Magnetic Fields (ίσως ο μοναδικός λόγος που αξίζει να διευθετηθεί το θέμα) σηκώνω τα χέρια ψηλά (εξαρτάται απο τους κανόνες που έχουνε θεσπιστεί για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία)
    Θεωρητικά τα 00’s οριοθετούνται απο το Φθινόπωρο του ’99 μέχρι το Φθινόπωρο του ’09, άρα χρονικά με βάση τη παραπάνω λογική το 69 Love Songs ανήκει στα 00’s.
    Εντούτοις, με βάση τον ισχύοντα κανόνα ότι ψηφίζουμε δίσκους που κυκλοφόρησαν επίσημα απο την 1/1/2000 – 31/11/2009, δυστυχώς θα πρέπει να τον αφήσουμε και αυτόν απ’ έξω…

    Προσωπικά δε θα με πείραζε να γίνει μια μικρή «παρασπονδία» για τον δίσκο των Magnetic Fields.
    Τόσο για τους Sigur Ros όσο και για τους Flaming Lips πιστεύω ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

  2. Michael_Sc said

    Eλαβες το mail μου, Ι hope!

    PS. Στο link του ποστ με κόλλησες με τον thom, my man.

  3. Cortazar said

    χάθηκαν άλλοι πλην LIps και Ros για να μας προβληματίζουν;
    δηλώνω ο 69ος

  4. The Komp said

    Βάλτε και εμένα στην λίστα!!

  5. gone4sure said

    Υup το έλαβα, thanks!
    Πρόβλημα link διορθώθηκε.

  6. kapetank said

    Αν μπορεις φτιαξε και το δικο μου λινκ

  7. I do – και φέτος όπως και περυσι.

    Υπόσχομαι να μην αργήσω φέτος το νούμερο 1!!!!

  8. .flp said

    Υπολογίστε και εμένα!!!!!!:)

  9. hi, μπορώ να ψηφίσω Kasabian, West Pauper Lunatic Asyloum?
    τέλος πάντων μπορώ δε μπορώ, μπορω να πω οτι ειναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει φετος
    τις καλημέρες μου

  10. etoimazetai h lista.
    see ya

  11. dieukrinhsh…
    mono gia th dekaetia…
    panagiwths

  12. number6 said

    Υπολόγισέ με και για τις δυο λίστες. Μόνο που, φέτος, εκτός από εμένα, ενδέχεται στο blog να ψηφίσει χωριστά κι ο Μανώλης. Περιμένω να γυρίσει από τας Γαλλίας, για να μου πει. Θα σε ενημερώσω εγκαίρως.

  13. Ωραία, τώρα που ξεπεράσαμε τον ψυχαναγκασμό με το 69 Love Songs (και ελευθερώθηκε και μία θέση απ’ τη δεκαετία), έχω ένα άλλο προβληματισμό εγώ και ίσως μπορέσω να τον μοιραστώ με κάποιον από τους 72!

    Το Speedbath Kristin της Hersh ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2008 και το αγοράζεις μόνο από τη σελίδα της-δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα και κύριος οίδε αν θα το κυκλοφορήσει ποτέ η μουρλοκαμπέρω. Νομίζω ότι εμπίπτει στους κανονισμούς και θα πρέπει να περιληφθεί.

    Υπάρχει καμία ένσταση για να μην τρέχουμε τελευταία μέρα;

  14. gone4sure said

    @Silentcrossing: αν η Hersh άρχισε να το πουλάει από το internet πριν από το 2000 δεν είναι έγκυρο.

  15. oksikemia said

    θα συμφωνήσω με την τελικά απόφαση. αλλιώς θα καταλήγαμε σαν το ανεκδιήγητο uncut που πριν λίγα χρόνια έβγαλε δίσκο της χρονιάς το smile!

  16. Εγώ δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος με την Hersh-άλμπουμ του Δεκεμβρίου του 2008 είναι- κάνω όμως τα στραβά μάτια γιατί απελευθερώνεται σημαντική θέση…Όσο για το Uncut, στα καλύτερα της δεκαετίας περιλαμβάνει το 69 Love Songs. Όχι ότι συμφωνώ, έτσι για την ιστορία…

  17. Υποθέτω ότι τελικά υπάρχει τελεσιδικία και ισχυει αυστηρά η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας ;
    υ.γ : oksikemia, διαπράττεις ύβρη !

  18. oksikemia said

    χαχαχα, συμφωνοι τεραστιος ο μπραιαν. αλλα αλμπουμ της χρονιας ενας δισκος που ηχογραφηθηκε πριν απο 40 χρονια; αν αυτο δεν ειναι ο ορισμος της παρελθοντολαγνιας απο ενα περιοδικο το οποιο υποτιθεται (?) παρακολουθει την επικαιροτητα, τοτε ποιος ειναι;

  19. another day full of dread said

    Κάνεις λαθος αγαπητε, το album είναι φρεσκαδούρα, το 2004
    ηχογραφήθηκε : )

Σχολιάστε