All Gone

All Forgotten, All Blurred, All… Present

  • Tweetin’ All Gone Away

120 Bloggers for the Favourite Albums of 2012 Plus New Voting Challenges!

Posted by gone4sure στο 5 Νοεμβρίου 2012

Bαθιά ανάσα

BLOGOVISION RULES

Α. Η κύρια κατηγορία ( το ΤΟΡ-20 του 2012)

ΜΕΡΟΣ 1ον – Ποια albums μπορείτε να ψηφίσετε:

  • Albums του 2012 ή του Δεκεμβρίου 2011. (Εμπρόθεσμα όσα ευρωπαϊκά έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας σύμφωνα με το Amazon.co.uk την 01.12.11 και μετά και όσα αμερικανικά σύμφωνα με το Amazon.com ή το Allmusic.com την 01.12.11 και μετά).
  • Albums με πρώτη φορά ηχογραφημένο υλικό από ΤΟΝ ΙΔΙΟ καλλιτέχνη. Επίσης μετρούν οι διασκευές και τα tribute albums αρκεί να ανήκουν σε έναν καλλιτέχνη. Παραδείγματα: Δεν μετράνε  tribute albums με διασκευές πολλών, διαφορετικών καλλιτεχνών σε κομμάτια ενός καλλιτέχνη. Μετράει album με τις διασκευές άλλων καλλιτεχνών που έβγαλε ένας καλλιτέχνης. Εννοείται, όχι live, compilations, re-releases, εκδόσεις ανέκδοτου παλιού υλικού κλπ.
  • Albums (LPs, mini LPs, EPs) με συνολική διάρκεια τουλάχιστον 25 λεπτών και σύνολο τουλάχιστον 6 κομματιών. Αν το album ξεπερνάει τα 40 λεπτά σε διάρκεια, ο κανόνας των 6 κομματιών αναιρείται. Ένα album π.χ. με 4 τραγούδια των 11 λεπτών μετράει κανονικά.
  • Εννοείται ότι όποιος θέλει να ψηφίσει κάτι εκτός των προαναφερθέντων κανονισμών είναι ελεύθερος να το κάνει. Ωστόσο το συγκεκριμένο entry του δεν θα καταμετρηθεί στην γενική βαθμολογία και οι βαθμοί που θα έπαιρνε πάνε χαμένοι.

ΜΕΡΟΣ 2ον – Ποια διαδικασία θα ακολουθήσουμε:

  • Ψηφίζουμε από την 1η Δεκεμβρίου το Νο.20 αγαπημένο άλμπουμ μας για το 2012. Στις 2 Δεκεμβρίου το Νο.19. Ούτω καθ’ εξής μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου όταν και ψηφίζουμε τα Νο.1 μας. Το countdown είναι αξιολογικό και όχι τυχαίο. Και δεν αργούμε να τα αναρτήσουμε.
  • Όποιος δεν θέλει να αναρτά καθημερινά στο μπλογκ του, στέλνει μια λίστα με το Top 20 στον Μάρκο Φράγκο (gone4sure@gmail.com) πριν την 1η Δεκεμβρίου και κάνει μία και μοναδική ανάρτηση στις 20 Δεκεμβρίου. Αναρτήσεις που θα γίνουν χωρίς να έχει κατατεθεί η λίστα εκ των προτέρων, δεν θα μετρήσουν.
  • Οι 20 δίσκοι είναι το minimum. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να ψηφιστούν λιγότεροι. Μόνο οι πρώτοι 20 θα πάρουν πόντους (από 1η Δεκεμβρίου). Όσοι ψηφίσουν λιγότερους από 20 δίσκους, δεν θα συμψηφιστούν στην τελική ψηφοφορία… (αλλοιώνεται το συνολικό αποτέλεσμα του top 20 που βγαίνει με όρους top 20). Όσοι ψηφίσουν περισσότερους από 20, καλό είναι να το έχουν κάνει ως τις 30 Νοεμβρίου.
  • Όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία καλό είναι να το δηλώσουν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με ένα απλό comment στο πρώτο post του https://gone4sure.wordpress.com/ για να ξέρουμε ποιους μετράμε. Προλάβετε!
  • Τέλος, επειδή καθιερώθηκε και ο θεσμός των guests, αν δεν έχετε blog δικό σας, μπορείτε να ψηφίζετε μέσω κάποιου άλλου ψηφοφόρου, ως φιλοξενούμενος.

ΜΕΡΟΣ 3ον – Οι νικητές:

– Οι πόντοι που θα πάρει το κάθε album από το No.20 ως το Νο.1 για να βγει η τελική κατάταξη κατόπιν αμφισβητήσεων περί της αντιπροσωπευτικότητας των ψηφισάντων, διαμορφώνεται ως εξής:

Νο.01=35

Νο.02=29

Νο.03=24

Νο.04=20

Νο.05=17

Νο.06=15

Νο.07=14

Νο.08=13

Νο.09=12

Νο.10=11

Νο.11=10

Νο.12=09

Νο.13=08

Νο.14=07

Νο.15=06

Νο.16=05

Νο.17=04

Νο.18=03

Νο.19=02

Νο.20=01

  • Συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσετε αξιολογικά και όχι τυχαία. Ειδικά η πρώτη πεντάδα σας παίρνει μια «ενισχυμένη αναλογική» και παίζει σημαντικό ρόλο στην γενική βαθμολογία.

Στις 21 Δεκεμβρίου θα γίνει καταμέτρηση και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε πάρτυ που θα διοργανωθεί σε κεντρικό μπαρ της Αθήνας (μάλλον στο BIOS) και μάλλον στις 23 του ίδιου μήνα. Στο πάρτυ θα μοιρασθούν δώρα στους συμμετέχοντες και θα παίξουν μουσική (albums του 2012 εννοείται!) αρκετοί από τους bloggers που λαμβάνουν μέρος στην ψηφοφορία. Κατά την διάρκεια του πάρτυ, η τελική βαθμολογία θα ανακοινωθεί και μέσω https://gone4sure.wordpress.com/ για όσους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν.

Β. ΝΕΕΣ  (ΕΙΔΙΚΕΣ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Φέτος είπαμε να δούμε κατάφατσα ότι μας στερήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς πολλά πολλά να κάνουμε κάτι γι αυτό. Επίσης είπαμε να αυτοεπιβραβευτούμε επιβραβεύσουμε τους καλύτερους για τον κόπο που καταβάλλουν στη συγγραφή των posts αλλά και στη διάδοση του θεσμού στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι εισάγουμε νέες κατηγορίες (και περισσότερη δουλειά για την ομάδα καταμέτρησης, που κάθονταν ένα χρόνο και τώρα πρέπει να ξεπληρώσει).

1./Το Soundtrack της χρονιάς

Λύνουμε το θεματάκι που κάποιοι αντιμετώπισαν πέρσι  με άλμπουμ σαν το «Sucker Punch«. Ειδική κατηγορία για κινηματογραφόφιλους.

Ψηφίζετε μέχρι τρία albums από O.S/T.s που κυκλοφόρησαν μέσα στο γνωστό χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι συλλογές τραγουδιών ή διασκευές και πρωτότυπη μουσική ειδικά γραμμένη για μία ταινία ή/και all of the above.Ψηφίζετε με την ίδια λογική, όπως στην κύρια κατηγορία, για παράδειγμα, #3 το τρίτο σε προτίμηση και #1 το πρώτο σε προτίμηση.

Ψηφίζετε μία φορά, την  ίδια μέρα, στο ίδιο post και τα τρία albums με τη σειρά που θέλετε, όποια μέρα θέλετε και ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Προσοχή: Για να μην τρελαθούμε τελείως στην καταμέτρηση αναφέρετε στον τίτλο KAI στα tags/ labels του post απαραίτητα το διακριτικό της κατηγορίας: #Blogovision_OST 

2./Remixes, Compilations, Επανακυκλοφορίες, Best Of, όλαεδώ

Σκεφτήκαμε ότι σκεφτόσασταν. Ψηφίζετε μόνο δύο albums, από αυτά που δεν μπορούν να μπουν στο κυρίως διαγωνιστικό τμήμα, χωρίς σειρά προτίμησης ΚΑΙ αρκεί να έχουν κυκλοφορήσει  στο γνωστό χρονικό διάστημα που ψηφίζετε και για τα υπόλοιπα. Θα βγάλουμε 20άδα.

Και πάλι, για να μην τρελαθούμε τελείως στην καταμέτρηση ψηφίζετε μία φορά, την  ίδια μέρα, στο ίδιο post ως τις 15 Δεκεμβρίου και αναφέρετε στον τίτλο KAI στα tags/ labels του post απαραίτητα τον διακριτικό της κατηγορίας : #blogovision_olaedο

3./Το tweet της εβδομάδας

Αφού λέει, πείτε το κι εσείς. Κάντε RT τα tweets που αφορούν στην φετινή blogovision και που σας φτιάχνουν περισσότερο με hashtag #blogovision_leei. To tweet με τα περισσότερα RTs ανά εβδομάδα θα παίρνει τον τίτλο tweet της εβδομάδας και θα αναρτάται στο blogovision best of blog μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έγιναν RT. Ο blogger που θα μαζέψει τα περισσότερα RTs  – συνολικά και στις 20 μέρες – κερδίζει ειδική μνεία και δώρο την βραδιά του party.

4./Best Post

Ε, ξέρουμε ότι κάποιοι το δουλεύουν περισσότερο και κάποιοι άλλοι τους διαβάζουν με θαυμασμό. +1000 σε όσους ‘τό χουν’ λοιπόν: Αρκεί να κάνετε like στην κεντρική σελίδα της blogovision στο Facebook. Εκεί, καθημερινά θα ανεβάζουμε όλα τα posts που δημοσιεύονται και στο blog.Οπότε, κάντε like το post που θεωρείτε καλύτερο. Όχι για το album στο οποίο αφορά αλλά για τον τρόπο με τον οποίο το άγγιξε o blogger.

Ο blogger που θα μαζέψει τα περισσότερα Likes στα posts του θα τύχει ειδικής μνείας και βραβείου τη βραδιά του πάρτι

5./Η ‘γραμμή’ της ημέρας          

O Gone for sure επιλέγει αυθαίρετα τη φράση που διάβασε σε κάποιο post και που του καρφώθηκε στο κεφάλι. Εξ ίσου αυθαίρετα την ονομάζει γραμμή της ημέρας. Ή της εβδομάδας. Θα δείξει

6./Τα post της ημέρας  

Ο Gone for Sure επιλέγει -πάλι αυθαίρετα- τα 3 καλύτερα posts της ημέρας που πέρασε.
Αυτά και μερικά ακόμη θα ανεβαίνουν καθημερινά στο νέο blog της blogovision εδώ Ραφτείτε:P

> All the new voting challenges courtesy of Avaton Kortez

> Εδώ μία πολύ ενδεικτική -σε καμία περίπτωση, όμως, πλήρης – λίσταμε τις κυκλοφορίες του 2012.

> Eδώ ο κορβανάς (courtesy of aggelos K) στον οποίο θα βλέπετε καθημερινά τις επιλογές των συμμετεχόντων, και φυσικά μην ξεχνάτε τον σχολιασμό της σαρδόνειας Μάρας στο Jumping Fish.

Let me hear the drums…

Ως τώρα, δήλωσαν συμμετοχή με αλφαβητική σειρά για να μη χάνουμε την μπάλα:

Aggelos K
Alan During
ALekzUnder
Andreas Rizos

Anna S. (Δεν έχω διεύθυνση blog)
Aries Indiego
Aris Karampeazis
Aste(r)ios
Avaton Kortez
Beatific Visions

Bjartur
Booldoza
Cartoon Dandy (Guest of Homo Ludens)
Chemical Robert
Common Heat
Dark Tyler
Darkenlight
DeadactiveKoudouna
DebbieThanos

Dimitris Tsagaris
Dionisis
Dustroad
ElenDLM
Entropia X
Fang Yuan
Fantasmenios
G
Gee (To And Fro)
Geohatz
Geor Pap
George (Guest of Human Traffic)
George Pond

George S
Giannis Drakos
Gio (Δεν έχω διεύθυνση blog)
Giorgos Tagaris
GN

Gone4Sure
Greatmusicmentaries
Halcyon
Hellboy
Homo Ludens
Human Traffic
Indictos
Inner Voyage
Inverted A
Jay B

Kbougas
KostasK

Kyriakos
John M
La Maestra
Larry Wilson (Guest of Narita)
Leftover
Lkrory21
Ludopatini (Guest of Γιάκωβος)
Luke Alive (Θα στείλει τη λίστα του με mail)

Manolis
Manthos V (guest of Profiteropoulo)
Mo5h
Monksdream
Nanθielaθketo
Narita
Natali Tenenbaum
Nikisot
Nikkeii
Nikolas M
Onewillburnmusic
Onizuka83

Papadicki
Paradices
Paul
Pharmartistic
Photoharrie
Poet

Pretty Visitors
Profiteropoulo
Prosopikos
Schottkey
Serpentine Pad
Silent Crossing (Θα στείλει mail 1η Δεκεμβρίου)
Simigdalenios (θα στείλει mail 1η Δεκεμβρίου)
Sinnerman
Smaros (Guest of Halcyon)
Spir
Stefanos
Stratos
Sub Lolita
Tassos Papaioannou
ThanasisKar
Theodosis Michos

ThodorisKan
Thomaσ
Urban Riots
Vassilis
Vikonika (Guest of Lkrory 21)
Vitmagi
Vkp
Vmanias
XaraP

Yes, This Is Decoded
ZacGK
ZlatkoGR

Άκου Αυτό
Aστ(ερι) 108
Αυτή Με Το Ένα

Βούλα (Guest of Ιόλη) 
Γιάκωβος
Διονύσης Τσονόπουλος (Guest of Gone4Sure)
Ευτυχία Ι. (Θα στείλει τη λίστα της με e-mail την 1η Δεκεμβρίου)
Ηλεκτρόνιο

Ιόλη
Μιχάλης Ε.
Νικήτας Μαντάς
Πλασουάν
Πρίζα

Ρένος
Στέργιος Σκώτος
Τερέζος
Τσέρνομπιλ
Τσουλούφης

11 Σχόλια to “120 Bloggers for the Favourite Albums of 2012 Plus New Voting Challenges!”

  1. Εννοείται Rock the Vote και φέτος!

    urbanriots.tumblr.com

  2. γιακωβος +1 (ludopatini)

  3. α ξεχασα! γιακωβος + ludopatini στο deneisaidentro.blogspot.com

  4. φυσικα κι εμεις εδω – απο το laternative@tumblr.com για την ωρα συμμετεχουν οι τερεζος (Π) και τσουλουφης (Σ)…αν εχουμε κανεναν guest θα σας πουμε…και θα κανουμε κι εκπομπη οπως παλια, ετσι μαρκο;
    unleash hell

  5. count me in

  6. Κι εμείς μέσα!
    Φέτος θα αναρτήσουμε 2 λίστες: τη δική μας (ως συνήθως) και του φίλου/συνεργάτη μας George.

  7. μετά από ένα μικρό διάλειμμα

    http://sadsongswelove.blogspot.gr/

  8. A.K.L said

    Right on…

  9. […] Ποιος ψηφίζει: όποιος θέλει. Για την ακρίβεια το κάλεσμα αφορά τους έλληνες bloggers, ωστόσο αν κάποιος δεν έχει δικό του ιστολόγιο μπορεί να συμμετάσχει, είτε ανεβάζοντας τη λίστα σε ένα blog φίλου του, είτε στέλνοντάς τη με email στους διοργανωτές (περισσότερα γι’ αυτό στους κανόνες). […]

  10. Trooper said

    παμε οπως και περυσι! Ενας Τρουπερ στο facebook, @kakashios στο twitter θα ποσταρω για τη blogovision στο http://troopersheart.tumblr.com/ Cheers everybody!

  11. […] Από σήμερα ως τις 20 Δεκεμβρίου 179 Έλληνες μπλόγκερ (σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή) τακτοποιούν τις σκέψεις τους και κάνουν ένα μουσικό απολογισμό για τη χρονιά που μας αποχαιρετά σε ένα μήνα. Καθένας συμμετέχει με μια λίστα των 20 αγαπημένων δίσκων, οι οποίοι θα δημοσιεύονται καθημερινά, σε αντίστροφη σειρά, στα μπλογκ των συμμετεχόντων. Η διοργάνωση επιβλέπεται από τον Gone4sure (Μάρκο Φράγκο). Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς εδώ. […]

Σχολιάστε