All Gone

All Forgotten, All Blurred, All… Present

  • Tweetin’ All Gone Away

Mαραθώνιο countdown

Posted by gone4sure στο 20 Δεκεμβρίου 2009

Extra! Extra!

Φέτος το πλήθος ψηφίσαμε πειθαρχημένα και όπως καταλαβαίνετε οι ελάχιστες ώρες ύπνου μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν επιβεβλημένες για την μαραθώνια καταμέτρηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Αν οι flp, Giannis Drakos, gogo έχουν στείλει στο mail μου λίστες πριν την καταστροφή όλων των εισερχομένων, παρακαλώ να ξαναστείλουν.

Kατά τα άλλα, φέτος πέρασα πραγματικά εξαιρετικά με την καταμέτρηση (η οποία συνεχίζεται, τουλάχιστον ως αύριο) γιατί συνειδητοποίησα ότι αυτό που με ενδιαφέρει (προσωπικά) περισσότερο είναι όχι καθεαυτές οι επιλογές των albums, αλλά το τι αισθήματα προκαλούν αυτές στον καθένα.

Σκρολάροντας στο κάθε blog, για να μαζέψω τις ψήφους, πορώθηκα με το πόσο διαφορετικός, ιδιαίτερος και μακριά από κάθε «πρέπει» ψηφίζει ο καθένας (τουλάχιστον οι περισσότεροι). Παρότι οι επιλογές που φαίνεται να υπερισχύουν ως τώρα, δεν είναι του απόλυτου προσωπικού γούστου μου, πραγματικά συγκινήθηκα με κάθε blog στο οποίο έμπαινα, κοιτάζοντας το παζλ ενός προσωπικού συστήματος γούστων. Με κάθε τέτοιο -κάθε προσωπική εικοσάδα- σχηματίζεται και ένας ιδιόμορφος «χαρακτήρας» – και φέτος ήταν πολλοί και διαφορετικοί οι χαρακτήρες.

Έχει κατά πολύ να κάνει το γεγονός ότι γνωρίζω ελάχιστους από σας προσωπικά. Και το blog του καθένα είναι ο καθρέφτης του, grosso mondo. Φέτος η ποικιλία εξασφαλίζει και υγιή πλατιά αντιπροσωπευτικότητα τάσεων. Υπάρχουν οι avant garde, οι ορκισμένοι pop, οι mainstream, οι ηλεκτρονικοί, οι εστέτ, οι ιδιόρυθμοι, οι αντιφατικοί. Όλοι. Και αυτό είναι που γουστάρω τρελά.

Επιπλέον σιγουρεύομαι πια ότι η λίστα είναι εξαιρετική -πολύ πιο «αληθινή» και γνήσια από όποια εμφανιστεί στον επίσημο Τύπο- διότι βασίζεται σε αληθινές και γνήσιες πρωτεραιότητες και αυθεντική ανάγκη αυτοέκφρασης.

Τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την Τρίτη το βράδυ (όπως σας είχα υποσχεθεί στην αρχική αναγγελία). Μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα – διότι ως τώρα αυτά που συζητιούνται δεν είναι «περίπατος»…

Υ.Γ. Η καταμέτρηση γίνεται με soundtrack:
Kings Of Convenience – «Declaration Of Dependence»
Various Artists – Mojo Club – Dancefloor Jazz (και τα 14 volumes)
Kate Bush – Aerial
Harold Budd & Cocteau Twins – The Moon & The Melodies
Brian Eno – No Pussyfooting
Temptations – Masterpiece
Various Artists – Dark Was The Night…

Έπεται συνέχεια… Keep in touch (για κουράγιο)

30 Σχόλια to “Mαραθώνιο countdown”

  1. lucia said

    νομίζω αυτό που ώθησε τον καθένα να κάτσει να φτιάξει την εικοσάδα του ήταν αυτό ακριβώς που λές, τα συναισθήματα που συνδέονται με τη μουσική, και η αναπόληση..
    κατα τα άλλα κουράγιο για την καταμέτρηση, περιμένουμε με αγωνία και…μας άρεσε πολύ!

  2. gsus said

    κουράγιο
    (αν δεν κάνω λάθος ο Chemical Robert έχει βάλει τον ίδιο δίσκο νο.9 στη λίστα 10ετίας και νο.1 στη λίστα του 2009)

  3. […] This post was mentioned on Twitter by lkrory21, lkrory21. lkrory21 said: @ggsuss Τρίτη βράδυ τελικά… δες εδώ: http://bit.ly/4D3sZT […]

  4. enteka said

    χίλια μπράβο για άλλη μια χρονιά

    έχεις ωραίο σάουντρακ, και τις ευχές μας για καλό κουράγιο

    🙂

  5. gone4sure said

    Thanks guys!

    @gsus: έχεις απόλυτο δίκιο. Κόλλησα.

  6. pan pan said

    καλα να μαστε να το ξανακανουμε το 2019!
    καλο μετρημα!

  7. lkrory21 said

    Thanx! It was one hell of a ride again!

    Στην αναμονή λοιπόν μέχρι Τρίτη βράδυ… άρα καλό μέτρημα!

    Cheers!

  8. vkp said

    Παιδιά, Gone4Sure και Ikrony ευχαριστώ πολύ για το παιχνίδι που διοργανώσατε και φέτος. Πέρασα πολύ καλά ιδιαίτερα όταν έμπαινα στον συγκεντρωτικό κορβανά και άκουγα τα κλιπάκια που πόσταραν όλοι οι bloggers απο τους αγαπημένους τους δίσκους. Μερικά έχουν γίνει αγαπημένα και για μένα.
    Ελπίζω του χρόνου σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αν και φαντάζομαι έχει κάποια κούραση για εσάς η συλλογή όλων των στοιχείων και η καταμέτρηση.
    Να είστε καλά!

  9. Άσε τα ψόφια και ‘μολόγα ότι το πήραν οι άθλοι Animal Collective, να πάμε να αυτοκτονήσουμε όλοι σούμπιτοι (Στης δεκαετίας προβλέπω Strokes, οπότε δεν έχω σχόλιο). Επίσης, ανακοίνωσε τα περί της εκπομπής της παραμονής των Χριστουγέννων και το τι γέλιο έχει να πέσει εκεί 🙂

  10. Οι άθλιοι Animal Collective. Όχι οι άθλοι. Lapsus Calami.

  11. gone4sure said

    LOL
    Δεν θα το πιστέψεις αλλά ακόμα ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ το ’09 στις κορφές. Κι όχι μεταξύ μόνο δύο δίσκων! (Εκ των οποίων, ναι, ο ένας είναι των άθλιων…). Θαχει εκπλήξεις στάνταρ.
    Επίσης, βρήκα τι θέλω να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου.

    Η ανακοίνωση για την εκπομπή την Πέμπτη στο laternative, μαζί με την πανηγυρική ανάρτηση.

  12. Η ανακοίνωση για την εκπομπή μαζί με τα αποτελέσματα. Το τι θες να κάνεις στην υπόλοιπη ζωή σου, τουλάχιστον, θα μας το πεις σήμερα; Θες να γίνεις λογιστής και να περνάς νουμεράκια στο excel να υποθέσω;

  13. onemanshow said

    Kouragio Marko eimaste mazi sou…

    Gia xronias nomizo pos gia to 2009, oi Animal einai aftoi pou iperteroun se psifous (ektos kai an erthei ekpliksi apo Pains of being pure at heart, the xx kai Bat for lashes – pou einai sxedon se kathe lista).

    Gia dekaetia eida oti paizoun poli radiohead me kid A (tous efage oti eixan vgalei kai allous «kalous» diskous, gia arketous bloggers), burial kai oi megaloi adipaloi Strokes kai Arcade Fire… gia na doume…

    yooooooooooooooo

  14. Dionisis said

    ηταν καταπληκτικο ταξιδι, καθομουν ωρες και εβγαζα δισκους που ουτε θυμομουν οτι λατρευα..ψηφισα συμβατικα και σιγουρα αφησα απεξω ενδεικτικα διαμαντια για να δειξω ποσο εμπεριεχεται το σφαλμα στην λιστοποιηση ..αφησα απεξω strokes και animal collective…το ταξιδι στον ηχο αυτες τις εικοσι μερες ηταν ο μεγαλος νικητης..χιλια ευχαριστω ολους ….

    θα σου αφιερωσω το Suffering των Hecuba για το κουραγιο σου…η πολις εαλω και τα μυαλα στα καγκελα (που θα λεγε και ο τζιμακος)

  15. Καλημέρα! Συγχαρητήρια κι από μένα για την όλη διοργάνωση! Ήταν πραγματικά απολαυστικές αυτές οι 20 μέρες! Τώρα βέβαια εμείς αράζουμε ενώ εσύ πρέπει να κάνεις τη βρώμικη δουλειά… Καλό κουράγιο! 🙂

  16. indictos said

    Ωραία ήταν και φέτος 🙂

    Και του χρόνου!

  17. Άντε και του χρόνου!

    Θα στεναχωρηθώ πολύ να μην δω Vespertine της Bjork εντός εικοσάδας της δεκαετίας – δεν είδα να το ψηφίζει σχεδόν κανένας.

  18. ΜΟΝΟ ΕΓΩ ψήφισα BOWIE για τη δεκαετία;!
    Γιατί ρε παιδιά;;;;;;
    🙂
    καλημέρες

  19. stereo said

    Μάλλον κανείς δε θα συμφωνήσει μαζί μου αλλά τo Animal Collective μπορεί να είναι και το πιο εκνευριστικό/άθλιο/αίμα τρέχει από τα αυτιά/αν ξανακούσω γι’αυτούς θα φωνάξω της χρονιάς. Και το KID A της δεκαετίας. Η κλαψο*******ις σε όλο της το μεγαλείο.

  20. kapetank said

    ωραια και φετος
    thanx για την προσπαθεια ikrory kai all gone..
    http://www.grapheine.com/bombaytv/movie-uk-70e72fda72f7b9683896dba590c178cf.html

  21. Stereo θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, το άλμπουμ των Animal Collective είναι ότι πιο άθλιο έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια – σου βγάζω 45 άλμπουμ σαν και αυτό σε περίπου μισή ώρα.

  22. laternative said

    …περασαμε τελεια…
    ο gone4sure θα σας ανακοινωσει μαζι με τα αποτελεσματα και την πανηγυρικη εκπομπη στον σκαι το βραδυ της παραμονης χριστουγεννων…
    και του χρονου
    laternative

  23. lkrory21 said

    @kapetank «Τι ακούς βρε ταρνανά»???? Έγραψες!!!!

    Cheers

  24. gone4sure said

    @Stereo: είσαι πολύ μεγάλος. Υποκλίνομαι. Όχι άλλο κάρβουνο, με τους Collective…
    🙂

  25. georgethebeast said

    thanx paidia….proti fora kai eixe trello gelio
    egv pali vlepo kai kapoious lcd soundsystem psila psila(etsi opos to exo psevdotsekarei…..

  26. Dionisis said

    ηταν ομορφα…ταξιδακι κανονικο….καλη δυναμη στα ξεκαθaρισματα Mr Pink…

  27. Thanos said

    Προς όλους τους Ανιμαλ Κολλεκτιβ χέιτερς:
    Έτσι είναι τα αριστουργήματα, κάποιοι τα μισούν θανάσιμα.

    Και αν ακουσω ξανα για κλαψες και Radiohead ε, τί να πω; έλεος, σας κόλλησε το ίδιο από τα 90ς. Βρείτε κάτι καινούργιο…

    χαχα! Είδατε? Πλάκα είχε!

  28. indictos said

    kapetank είσαι θεός ρε μάγκα!!!

  29. kapetank said

  30. Μπράβο σας κι από ‘μένα, αν πέρυσι η ψηφοφορία ήταν ενδιαφέρουσα, φέτος ήταν συγκλονιστική. Το τι κλάμα έριξα την εβδομάδα που έφτιαχνα τη λίστα μου, ακούγοντας τα αγαπημένα μου άλμπουμς από τη δεκαετία που φεύγει, δε λέγεται…Να είμαστε καλά ρε γκάιζ και τα ξαναλέμε του χρόνου!

Σχολιάστε