All Gone

All Forgotten, All Blurred, All… Present

 • Tweetin’ All Gone Away

 • Advertisements

Πλήξη: 20 εκδοχές της

Posted by gone4sure στο 19 Ιουνίου 2011

 

Ούτε η απελπισία ούτε η ανασφάλεια. Η πλήξη. Αυτή είναι που (δεν) δίνει την ώθηση εσωτερικά για δράση, μία κατάσταση στην οποία η αλλοτρίωση οξειδώνει τα πάντα και μετατρέπει τον ξενιστή σε zombie. Νομίζω η φυλή –η κυριολεκτική έννοια της φυλής και όχι η ταξική απλά, ή η κοινωνική- στην οποία ανήκω ακούσια, πάσχει από πλήξη. Βαριέται. Κλατάρει υπό το βάρος της τάσης της προς αδράνεια και ακινησία. Η φυλή μου παρακολουθεί παθητικά το σκούριασμα των γραναζιών της και όπως κάθε γνήσια ανεύθυνος νάρκισσος ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Παντού αλλού πλην του εαυτού της. Ο οποίος εαυτός της βαριέται. Κυριολεκτικά πεθαίνει από πλήξη. Δεν θέλει τίποτα. Απολύτως. Διότι δεν έχει μάθει να θέλει δημιουργικά. Η πλήξη είναι αυτή που κάνει τη φυλή μου να θέλει ένα μόνο πράγμα: να βγει από την πέτσα της. Σαν τους κατά συρροήν αυνανιστές που είναι αποφασισμένοι να σπαταλούν το σπέρμα τους χωρίς καν να τους περνά από το νου ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μαγιά για μία καινούργια δημιουργία, έτσι και η φυλή μου, σπαταλάει την ύπαρξή της στην πλήξη και την αφλογιστία.

Τα παρακάτω τραγούδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν το soundtrack της επανάστασης που δεν συνέβη: η υπόκρουση των αλλοτριωμένων κουφαριών, ένας μουσικός ιστός αράχνης που καλύπτει την ακινησία και το μαρμάρωμα των μαραζωμένων. Προσωπικά, δεν βρίσκω κανενός είδους δράμα μέσα στην πλήξη. Δεν υπάρχει κανένας δραματικός τόνος μέσα σε όλη αυτή την δύσοσμη, άκαμπτη, πλαδαρή ανθρωπομάζα που άναρθρα προσπαθεί να πείσει για την άδικη οδύνη που βιώνει. Ούτε άδικη, ούτε αδικαιολόγητη. Πλήρως ευθυγραμμισμένη όμως στην πλήξη. Συνεπής στην ακινησία και την τρυφηλότητά της. Παρατηρώ ότι όλοι όσοι τραγουδούν την πλήξη στην ουσία αναζητούν μία ένεση για τις αισθήσεις τους, κάτι να τους «ξυπνήσει». Ως εκεί.

Συγκέντρωσα τα πιο ενδιαφέροντα κατ’ εμένα, τραγούδια από την ευρύτερη rock και pop δισκογραφία περί πλήξης. Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώνω ότι η πλήξη που χτυπάει το καλλιτεχνικό στερέωμα έχει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά. Απλά στο punk προστίθεται και ο μηδενισμός. Η σειρά κατάταξης είναι αξιολογική από το καλύτερο προς το λιγότερο καλό, έτσι όπως τα ακούω εγώ.

Το soundtrack των βαρεμένων: 20 acts βουτηγμένα στην πλήξη προσπαθούν να σωθούν

Νo.01
Act: Iggy Pop
Song: I’m Bored
From: New Values lp
Writter: Iggy Pop
Producer: James Williamson
Label: Arista
Year: 1979

Ο Iggy περήφανα και χωρίς καμία ενοχή, διατυμπανίζει ότι είναι ο βασιλιάς των βαρεμένων, ο άρχοντας της πλήξης, ένας μακροσκελής μονόλογος, μία εκφυλιστκή πλήξη που διαρκεί από την ανατολή του ήλιου μέχρι τη δύση, που πλήττει τους μοσχο-αγορασμένους φίλους του, που σπαταλάει τα χρήματά του μέχρι το τέλος. Βαριέται τον εαυτό του και τη ζωή του και προκαλεί τους πάντες να τον κάνουν να βαρεθεί. Ο Iggy στο video του “I’m Bored”, ως λιπόσαρκο ιγκουάνα, χορεύει σαν να προσπαθεί να τινάξει τον ιό της πλήξης από μέσα του ενώ παράλληλα το σώμα του γίνεται ένα όχημα πλήξης: μία άσκοπη και άστοχη φθορά.

No.02
Act: Buzzcocks
Song: Boredom
From: Spiral Scratch ep
Writers: Howard Devoto, Pete Shelley
Producer: Martin Hannett (a.k.a. Martin Zero)
Label: New Hormones
Year: 1977

Ο Howard Devoto τραγουδάει εδώ ότι ήρθε από το πουθενά και επιστρέφει στο πουθενά. Νιώθει να παίζει σε μία ταινία που δεν τον συγκινεί. Το μέλλον του δεν είναι πια αυτό που φαινόταν. Αποθαρρύνει οποιονδήποτε προσπαθεί να τον κινητοποιήσει  και βλέπει ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω του, ο ίδιος είναι ήδη παρελθόν. Ο Howard Devoto εγκατέλειψε τους Buzzcocks αμέσως μετά την κυκλοφορία του ep “Spiral Scratch”, πριν καν προλάβει να το δει στις προθήκες των δισκοπωλείων. Ο λόγος ήταν ότι “βαριέται εύκολα”. Το «Spiral Scratch» θεωρείται ως σήμερα το έμβλημα της έμπνευσης για μία ολόκληρη γενιά του punk. Αν το «Anarchy In The U.K.» λειτούργησε ως λογότυπο, το «Spiral Scratch» έπαιξε το ρόλο του d.i.y. ευαγγέλιου.

No.03
Act: Chris Spedding
Song: Bored, Bored
From: Guitar Graffiti lp
Writer: Chris Spedding
Producer: Chris Spedding
Label: RAK
Year: 1978

Ο Chris Spedding αναρωτιέται γιατί είναι καθηλωμένος, δεν ξέρει πια είναι η αρρώστεια που έχει, βαριέται τρομακτικά πολύ. Ούτε πολύς ενθουσιασμός, ούτε πολύ διασκέδαση, τίποτα δεν νιώθει. Δεν μπορεί να κρατήσει στητό το κεφάλι του στους ώμους του από την πλήξη. Κάθε μέρα το ίδιο σκηνικό. Δεν αντέχει άλλο, να συμβαίνει απαράλλακτη η ζωή του κάθε μέρα και δεν ξέρει τι να κάνει για αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βρετανός κιθαρίστας ήταν αυτός που έκανε παραγωγή στα πρώτα demos των Sex Pistols, ούτε το ότι μέσα στην πολύχρονη καριέρα του από τα τέλη των 60’s ανταποκρίθηκε σε πολλά και αντιθετικά μουσικά είδη.

Νο. 04
Act: The Clash
Song: I’m So Bored With The U.S.A.
From: The Clash lp
Writers: Joe Strummer, Mick Jones, Paul Simonon, Tony Crimes
Producer: Mickey Foote
Label: Epic
Year: 1977

Ο Joe Strummer βαριέται τρομερά τις Η.Π.Α. αλλά δεν μπορεί να κάνει και τίποτα για αυτό. Βλέπει τους φαντάρους από την Καμπότζη να μαραζώνουν πίσω στην πατρίδα τους, τα δολλάρια να καθορίζουν την τάξη του κόσμου και να μην υπάρχει κανένα περιθώριο να δράσει κανείς. Οι πράκτορες εμφανίζονται στην τηλεόραση της Αμερικής γιατί οι φονιάδες δουλεύουν εφτά μέρες τη βδομάδα. Ο Strummer παρακινεί τον Starsky (από τη σειρά “Starsky & Hatch”) και τον Kojak να κάνουν τη δουλειά τους για την Αμερική. Το μαχητικό, στρατευμένο punk rock των Clash δεν άφηνε τίποτα να ανασάνει μπροστά στον οδοστρωτήρα του, ειδικά η αμερικανική δράση.

Νο.05
Act: Bill Fay
Song: The Sun Is Bored
From: Bill Fay lp
Writer: Bill Fay
Producer: Peter Eden
Label: Deram
Year: 1970

Ο Bill Fay βλέπει τον ήλιο να βαριέται πλέον να ανατείλλει, γιατί καθημερινά αντικρύζει τα ίδια πρόσωπα και τον κάνουν να βαριέται. Το ίδιο και η σελήνη, προσεύχεται να φύγει, να πάει αλλού –οπουδήποτε- αρκεί να μην ξαναεμφανιστεί στο ίδιο σκηνικό. Η επανάληψη και η μονοτονία κάνουν τον Bill Fay να νιώθει ότι αφού δεν επαναστατούν οι άνθρωποι να αλλάξουν την τύχη τους, επαναστατεί η φύση, αυτή που βρίσκεται εκτός γης. O Bill Fay, ένας από τους πιο τρυφερούς και ατμοσφαιρικούς βρετανούς τραγουδοποιούς – πιανίστες των αρχών των 70’s δεν έκανε καμία εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα να τον διώξει η Deram μετά από δύο μόλις albums. Άδικο.

Νο.06
Act: The Adverts
Song: Bored Teenagers
From: Crossing The Red Sea With The Adverts
Writer: T.V. Smith
Producer: John Leckie
Label: Bright Records
Year: 1978

Ο TV Smith παρατηρεί τους ομοίους του και τον εαυτό του μαζί, να κάθονται στις γωνίες προσπαθώντας να βρουν τρόπους να καλύψουν το κενό τους.  Θέλουν να συναραπστούν ή να αγαπηθούν –δεν είναι σίγουροι ακριβώς- βαριούνται τρομερά και νιώθουν αποξενωμένοι. Αναρωτιούνται αν νιάζονται για οτιδήποτε και ποια είναι τα γιατί και τα διότι. Καταλήγουν να χαζεύουν τα αεροπλάνα στον ουρανό που φέγγουν σαν φλεγόμενοι μετεωρίτες. Έφηβοι που βαριούνται και δεν έχουν έτοιμη καμία απάντηση στα τσεπάκια τους. Η Gaye Advert, σύζυγος του T.V. Smith είναι ένα από τα πρώτα κορίτσια που έγιναν γνωστά μέσα από τη μουσική δράση τους στο punk.

No.07
Act: Suede
Song: Bored
From: She’s In Fashion 7″
Writer: Richard Oakes
Producer: Mick Glossop
Label: Epic
Year: 1999

Ο Brett Anderson κραυγάζει ότι βαριέται. Βαριέται ναι, πάρα πολύ. Το μόνο που θέλει είναι να τον πάνε στο πάρτι να ενωθεί με τους άλλους ανθρώπους εκεί και να χαζεύει τα neon φώτα, να τρέξουν όλοι μαζί και να τραγουδήσουν ένα τραγούδι για την μεταθάνατον ζωή. Καμία επαφή. Ομφαλοσκόπηση. Κανένα καινούργιο ίχνος. Μαστούρα. Ανυπομονησία. Μοναχικά μέρη. Βαριέται. Πλήττει. Από την πιο στιλιτική περίοδο των Suede, τότε που έχτιζαν στιλ και glam ματαιοδοξία, στην περίοδο του τέταρτου album τους «Head Music».

No.08
Act: Black Label Society
Song: Bored To Death
From: Sonic Brew lp
Writer: Zakk Wylde
Producers: Zakk Wylde, Howard Albert, Ron Albert
Label: Mercury
Year: 1998

Ο Zakk Wylde βαριέται όπου και αν κοιτάξει τριγύρω, δεν ικανοποιείται με τίποτα, όσο και αν σκεφτεί, δεν βρίσκει κάτι να κάνει, νιώθει ένας άχρηστος τιποτένιος χωρίς κανένα λόγο ύπαρξης. Βαριέται να παίρνει ναρκωτικά και να πίνει αλκοόλ, βαριέται να ενδίδει πλέον στις απολαύσεις και να αυτοκαταστρέφεται. Νιώθει ότι κάνει τα ίδια συνέχεια απλά σε άλλη ώρα και μέρα, ακόμα και το ότι αυτοκτονεί του φαίνεται τρομερά βαρετό, νιώθει ότι ζει μέσα σε ένα κουφάρι που ούτε να το σκοτώσει δεν μπορεί κανείς. Βαριέται τόσο πολύ που θέλει να κλάψει. Μεταλλικό, βαρύ νότιο rock με δερμάτινα και μπαντάνες τίγκα στο αντριλίκι και στα σταράτα λόγια.

Νο.09
Act: Agent Orange
Song: Bored Of You
From: Agent Orange 7″ ep
Writer: Mike Palm
Producer: Daniel Van Patten
Label: Agent Orange Records
Year: 1980

Ο Mike Palm βαριέται σε σημείο μίσους τα χρωματιστά μαλλιά και τα ρούχα όσων είναι γύρω του, μισεί όσα βλέπει στο punk σκηνικό και δε δίνει δεκάρα για την αναρχία. Συχαίνεται τις βαρετές μπάντες, τους rock stars και τους fans τους, τους κλώνους με τα δερμάτινα μπουφάν και το new wave. Ξερνάει με τις παραμάνες και τις αλυσίδες, τα σκληρά ναρκωτικά και τους μαστούρηδες, βαριέται με τα φτηνά ρομάντζα της δεκάρας, όλους αυτούς που δεν χορεύουν, του ποζεράδες και τους punks και τις ηλιθιότητες που κάνουν. Ο Mike Palm σε βαριέται μέχρι λιποθυμίας. Χάσου από τα μάτια του. To καλιφορνέζικο punk rock τρίο που του άρεσε και το surf απήχησε πολύ στους skaters της δυτικής ακτής των Η.Π.Α.

Νο.10
Act: Lovin Spoonful
Song: Boredom
From: Everything Playing lp
Writer: John Sebastian
Producer: Joe Wissert
Label: Kama Sutra
Year: 1968

Ο John Sebastian κάθεται σε ένα δυσοίωνο πανδοχείο μιας μικρής πόλης και βαριέται. Μετράει τις νταλίκες που περνούν στο δρόμο και νιώθει ότι πουθενά αλλού δεν ένιωσε περισσότερο αφιλόξενα και ότι αν το ήξερε δεν θα πατούσε το πόδι του εδώ. Αισθάνεται ότι κανείς δεν θα τον αναζητήσει διότι κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκεται και βαριέται πραγματικά πάρα πολύ μέσα στη νύχτα γιατί ακόμα και το πρόγραμμα της τηλεόρασης έχει τελειώσει. Οι Lovin’ Spoonful στο τέταρτο album τους πειραματίζονται με την country και το twang και με γλυκόπικρο τρόπο ταυτίζουν την πλήξη με την μοναξιά και την ανία χωρίς την παραμικρή επαναστατική διάθεση, έτσι για αλλαγή.

Νο.11
Act: Procol Harum
Song: Boredom
From: A Salty Dog lp
Writers: Gary Brooker, Matthew Fisher, Keith Reid
Producer: Matthew Fisher
Label: Regal Zonophone
Year: 1969

Ο Gary Brooker βαριέται πολύ διότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή και καλεί να τον φωνάξουμε μόνο αν δούμε να συμβαίνει κάτι. Κατά τ’ άλλα οι άνθρωποι γύρω του είναι διχασμένοι: οι μισοί λένε ότι μπορούν, οι άλλοι λένε ότι δεν μπορούν, κάποιοι λένε ότι θα συμβεί κάτι, κάποιοι άλλοι όχι, κάποιοι λένε ότι πάνε άλλοι λένε ότι έρχονται. Τα πάντα όμως παραμένουν ίδια και ο Gary Brooker βρίσκει όλο το σκηνικό εξαιρετικά βαρετό. Οι Procol Harum στο τρίτο album τους είχαν ήδη στεφθεί εκλεκτοί εκπρόσωποι του συμφωνικού progressive rock.

Νο.12
Act: Bonzo Dog Doo Dah Band
Song: I’m Bored
From: Gorilla lp
Writer: Vivian Stanshall
Producer: Gerry Bron
Label: Liberty
Year: 1967

Ο Vivian Stanshall πιάνει τον εαυτό του ξαφνικά να βαριέται τα πάντα: ό,τι πιάνει και ό,τι κοιτάζει τον κάνουν να βαριέται τρομερά, το LSD, το νέο lp του Frank Sinatra, το να δοκιμάζει καινούργιες μπίρες και κρασιά, η μητέρα φύση, η τέχνη, το sex, οι Αυστραλοί, η Julie Andrews, το καθήκον – κυριολεκτικά, τα πάντα. Βαριέται μέχρι θανάτου και δεν τον νιάζει καθόλου αν κάποιος θεωρήσει ότι είναι υποκριτής. Τελικά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του και μόνο ο εαυτός του, εμφατικά, μονότονα και αδιαπραγμάτευτα. Στα τέλη των 60’s η έντεχνη σάτυρα δεν ήταν μοναδικό προνόμιο του Frank Zappa.

No.13
Act: Marianne Faithfull
Song: Bored By Dreams
From: A Secret Life lp
Writers: Angelo Bandalamenti, Marianne Faithful
Producer: Angelo Bandalamenti
Label: Island
Year: 1995

Η Marianne Faithful βαριέται να ονειρεύεται πια, πιάνει τον εαυτό της να μην μπορεί να βρει τα λόγια που θέλει για να εκφραστεί και αναρωτιέται αν η ποινή ισοφαρίζει το έγκλημα αν βαριέται από τα ίδια τα όνειρά της… Αφήνεται να ξαναχορέψει στα ίδια βήματα με τότε και να παρασυρθεί από τον έρωτα. Ωστόσο η πλήξη κάνει τη δουλειά της και είναι κουρασμένη για καινούργιες αρχές. Ομολογεί ότι κάθε καλλιτέχνης μετά από κάποια ηλικία δουλεύει με τα τραύματά του. Το album που της έκανε ο Angelo Bandalamenti ξαναχώρεσε την βετεράνο Faithful στα ραδιόφωνα της εποχής, λαμπραίνοντας σαφώς την παρηκμασμένη και κουρασμένη φιγούρα της.

Νο.14
Act: Manic Street Preachers
Song: Bored Out Of My Mind
From: Motorcycle Emptiness 7″
Writer: James Dean Bradfield
Producer: Steve Brown
Label: Columbia
Year: 1992

Ο James Dean Bradfield βαριέται μέχρι παράνοιας αλλά είναι τόσο τεμπέλης που δεν το βλέπει καν. Όλα τα άτομα που αγαπάει νιώθει ότι έχουν λεπρό δέρμα και τα λόγια του προδίδουν τα ψέμματά του. Δεν μπορεί να δει τον ήλιο, αισθάνεται ότι τον εγακαταλείπει… Παραληρεί ότι προσπάθησε να συνυπάρξει αλλά δεν τα κατάφερε και ότι οι νύχτες γίνονται πολύ μοναχικές χωρίς έξαψη. Ψευδαισθάνεται και παραληρεί από πλήξη. Από τα πρώτα βήματα των «σκεπτόμενων» του ανανεωτικού βρετανικού rock.

No.15
Act: Edwyn Collins
Song: Bored
From: Losing Sleep lp
Writer: Edwyn Collins
Producer: Edwyn Collins
Label: Heavenly
Year: 2010

Ο Edwyn Collins στα μέσα της διαδρομής του, κατεβαίνοντας από το βουνό, νιώθει να βαριέται τόσο πολύ. Δεν είναι σίγουρος τι θέλει να κάνει, δεν ξέρει τι πρέπει να πει, νιώθει να αλλάζει, δεν γνωρίσει πώς πρέπει να διαχειριστεί τον εαυτό του, νιώθει σαν να βρίσκεται στον πάτο. Νιώθει να αλλάζει και να βλέπει ότι η ζωή του κινείται από απλά πράγματα. Ο Edwyn Collins νιώθει ότι βρίσκεται σε σύγχιση στα μέσα της υπαρξιακής διαδρομής του στο album που τον ξαναέκανε εμπορικό, μετά τις περιπέτειες της υγείας του.

Νο.16
Act: Destroy All Monsters
Song: Bored
From: Bored / You’re Gonna Die 7″
Writer: Niagara
Producer: Destroy All Monsters
Label: Cherry Red
Year: 1978

Η Niagara ξυπνάει το πρωί και νιώθει να βαριέται. Ο εραστής της την κάνει να βαριέται, όλα γύρω της είναι βαρετά, δεν βρίσκει κανένα λόγο να κάνει οτιδήποτε. Όταν ξυπνάει το απόγευμα νιώθει να βαριέται απελπιστικά, η πλήξη βρίσκεται παντού τριγύρω, όλα είναι υπερβαρετά σε σημείο απόγνωσης. Δεν μπορεί να ξεστομίσει τίποτα άλλο. Μυρίζει μόνο την παρακμή και νιώθει να βαριέται, να βαριέται, να σύρεται από τα πλοκάμια της πλήξης σε έναν βούρκο ανυπαρξίας. Από ένα μυθικό αντι rock συγκρότημα από το Detroit που προσκυνούσαν οι Sonic Youth.

No.17
Act: Pete Townshend
Song: Exquisitely Bored
From: All The Best Cowboys Have Chinese Eyes
Writer: Pete Townshend
Producer: Chris Thomas
Label: Atco
Year: 1982

Ο Pete Townshend βαριέται τρομακτικά πολύ στην California, βρίσκει όλο το σκηνικό της πληκτικό – όλα συντείνουν στην αποσύνθεση. Του τέλειωσε το χαρτί, του τέλειωσε το γάλα για τον καφέ, τα σκυλιά αλυχτάνε στο δρόμο, κάτι τρελές γυναίκες ουρλιάζουν, τα παιδιά φωνάζουν μαστουρωμένα, πενήντα ραδιόφωνα παίζουν μουσική ταυτόχρονα στο δρόμο… Ο Pete Townshend βαριέται τρομακτικά πολύ στην California και νιώθει ότι βαριούνται μαζί του και οι πάντες. Δεν υπάρχει λύση σε αυτό, μόνο ίσως αν καβαλήσει τη λιμουζίνα του και πάει στο Los Angeles με τους τρελούς για να ενώσει την πλήξη του με την γλυκιά ανία της πόλης. 

No.18
Act: O’ Level
Song: Stairway To Boredom
From: We Love Malcolm ep
Writer: Ed Ball
Producer: Ed Ball
Label: Kings Road
Year: 1978

Ο Ed Ball νιώθει ότι βρίσκεται σε μία ανηφορική σκάλα για την πλήξη γιατί δεν έχει τι άλλο να κάνει. Το μόνο που κάνει είναι στέκεται και να περιμένει, νιώθει σαν να του έχει γίνει πλύση εγκεφάλου. Καθημερινά αναζητά ένα ίχνος λογικής σε αυτή την κοινωνία που είναι εντελώς παράλογη. Από τα πρώτα βήματα του Edward Ball πριν αρχίσει να ηχογραφεί solo στην Creation του κολλητού του Alan McGee, με διστακτικό new wave επηρρεασμένο από την reggae.

No. 19
Act: Electrocute
Song: When I’m Bored
From: Double Diamond lp
Writers: Nicole Morier, Legs Le Brock
Producers: Electrocute
Label: Japan
Year: 2009

Η Nicole Morier και η Legs Le Brock όταν βαριούνται νιώθουν ότι τα πάντα είναι δικό τους χωράφι, δικαιούνται να έχουν λόγο, πρωτοβουλία και δράση σε οτιδήποτε συμβαίνει τριγύρω. Στραβώνουν με ό,τι βλέπουν στο δρόμο και τους τη δίνουν τα πάντα: μία ξανθιά μαλάκω που προσπαθεί να πουλήσει τα άθλια μπλουζάκια της, κάτι αγοράκια που παρσιτάνουν τους σκληρούς – όλα είναι λόγος να τα πάρουν στο κρανίο και να νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Όταν βαριούνται βέβαια. Τα δύο κορίτσια επιμένουν δέκα χρόνια στο elektroklash.

No.20
Act: Mike McGear
Song: Bored As Butterscotch
From: Woman lp
Writer: Mike McGear
Producer: Mike McGear
Label: Island
Year: 1972

Ο Mike McGear, δηλαδή ο Peter Michael McCartney, αδερφός του Paul, παρακολουθεί σαν πολεμιστής την καλή του να βαριέται τα πάντα και μέσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται και αυτός. Προσπαθεί να κάνει οτιδήποτε θα τη βγάλει από την άτιμη πλήξη της αλλά δεν τα καταφέρνει και ο ένδοξος πλην άτυχος πολεμιστής πέφτει και κλαίει σαν μικρό παιδί. Η λαίδη δεν σταματάει να βαριέται με τίποτα. Κανένας δεν μπορεί να την σώσει από την πλήξη της, πόσο μάλλον ο καημένος πολεμιστής. 

Μία σειρά από punk, μεταλλικά, hardcore και noise σχήματα τραγούδησαν, εξύμνησαν, ξόρκισαν την πλήξη όπως αρμόζει στην ψυχοσύνθεσή τους. Βέβαια μετά από κάποιο χρονικό σημείο, το punk μηρύκαζε την πλήξη… πληκτικά καθώς ό,τι ήταν να ειπωθεί σχετικά με αυτήν, είχε επικοινωνηθεί από τη γενιά των 70’s. Αργότερα, όλο το παιχνίδι μετατοπίστηκε στο πόσο δυνατά μπορεί κανείς να κραυγάσει το “βαριέμαι”.

Για καθαρά ιστορικούς λόγους “πλήξης” η παρακάτω θορυβώδης λίστα είναι διαθέσιμη για download σε όποιον βαριέται αρκετά να την αναζητήσει.  Απλά ζητήστε το link.

* Zero Boys “I’m Bored” (από το ep “Livin’ In The 80’s”, 1980, Z-Disc Records)
*
Red Alert “District Boredom” (από τοep “Third And Final”, 1980, Guradian Records And Tapes)
*
GG Allin & The Jabbers “Bored To Death” (από το “Always Was, Is And Always Shall Be”, 1980, Orange Records)
*
Really Red “Bored With Apathy” (από το «Teaching You The Fear”, 1981, C.I.A. Records)
*
Government Issue “Bored To Death” (από το “The Fun Just Never Ends”, 1985, Fountain Of Youth Records)
*
Wasted Youth “Young And Bored” (από το “Get Out Of My Yard!”, 1986, Open Circle Records)
*
Notwist “Bored” (από το “Notwist”, 1990, Subway Records)
*
Love Like Blood «Apathy And Boredom» (από το «Flags Of Revolution», 1990, Hypnobeat)
*
Thatcher On Acid “Monument To Boredom” (από το “Frank”, 1990, Agit Prop)
*
Deftones “Bored” (από το“Adrenaline”, 1995, Maverick Records)
*
Registrators “Terminal Boredom” (από το “Terminal Boredom”, 1996, Rip Off Records)
*
Helmet “It’s Easy To Get Bored” (από το “Aftertaste”, 1997, Interscope)
*
Toy Dolls “Bored Housewife” (από το “One More Megabyte”, 1997, Receiver Records)
*
Suicidal Tendencies “Children Of The Bored” (από το “Free Your Soul… And Save My Mind”, 2000, Suicidal Records)
*
Bad Religion “Bored And Extremely Dangerous” (από το “Process Of Belief”, 2002, Epitaph Records)
* The Dirty Projectors «Boredom Is A Product» (από το «Glad Fact» ep, 2003, Western Vinyl)
*
The Damned “Im So Bored” (από το ep “Τhe 1979 Peel Session”, 2007, Kamikaze Kid)
*
Cute Lepers “Terminal Boredom” (από το“Can’t Stand Modern Music”, 2008, Damaged Goods)
*
Six Finger Satellite “Bored Oracle” (από το “Half Control”, 2009, Load Records)
*
Wavves “So Bored” (από το “Wavves”, 2009, Fat Possum Records)
*
Monster Magnet “Bored With Sorcery” (από το “Mastermind”, 2010, Napalm Records)
*
Born To Lose “The Bored And The Lost” (από το “Dream Of Kids”, 2010, Altercation Records)

Advertisements

4 Σχόλια to “Πλήξη: 20 εκδοχές της”

 1. hazopoulis said

  Θα το ζητούσα αλλά ψιλοβαριέμαι 😛

 2. gone4sure said

  Άραξε… Κάνει και ζέστη… 😉

 3. eyelyd said

  για άλλη μια φορά η επιλογή των τραγουδιών και τα κείμενά τους χτυπάνε φλέβα. Ευχαρίστηση να διαβάζω και να μαθαίνω! Μπράβο και ευχαριστώ!

 4. Καλά θα ήταν να είχα το λινκ, αλλά βαριέμαι να το ψάχνω….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: